Literair Varié2

IvodeWijs LiterairVarie2Pas als wij gaan lijden
Aan plankenkoorts en drempelvrees
Verlaten wij beiden
De vaderlandse podiae's

Gedachten aan Heintje Davids dringen zich op,. Het is echter niet anders: Pieter Nieuwint en Ivo kunnen het optreden niet missen. Ze gaan gewoon door of - met andere woorden - the beat goes on. Pieter en Ivo brengen hun nieuwe Literaire Variété (de beste nummers uit hun eerdere programma's, ruim aangevuld met nieuw materiaal en flitsende Powerpoint-ondersteuning) in theaters en voor besloten gezelschappen.

Literair Variété

IvodeWijs LiterairVarieteHieronder een beginselverklaring uit 1997:

Van 1965 tot en met 1979 maakten Ivo en Pieter deel uit van het Kabaret Ivo de Wijs, een gezelschap dat vier professionele programma's maakte en zes langspeelplaten (inmiddels gecompileerd op de CD "Terug naar de wortels"). In 1980 viel het KIdW uit elkaar: Ivo ging schrijven voor het theater en presenteren bij de radio, Pieter ging promoveren en werd (als Dr. Pieter) docent aan de Katholieke Universiteit Brabant.

Het bloed kruipt waar het eerder gekropen heeft: goeddeels los van elkaar zijn Ivo en Pieter het podium trouw gebleven. Ivo geeft lezingen en voorlezingen, Pieter treedt op met liedjes van eigen makelij. Af en toe vervlechten zij hun repertoire tot een Literair Variété met raadselrijmen, oogrijmen en stuntrijmen (door Ivo), nieuwe gezangen en gloedvol pianospel (door Pieter) en een enkel nostalgisch duet.

De incidentele voorstellingen Ivo en Pieter vormen geen nieuwe cabaretstart en al helemaal geen mistroostige terugblik. Ze zijn een liefderijk en vreugdevol eerbewijs aan het gesproken en gezongen woord.

(IdW)

Literair Varié2

IvodeWijs LV2 thumbSinds enkele jaren treedt Ivo weer op. Samen met Pieter Nieuwint verzorgde hij tussen 1997 en 2002 zo'n tien keer per seizoen een Literair Variéte. Inmiddels hebben Pieter en Ivo een nieuw programma het licht doen zien. Het heet: Literair Varié2 en draagt de ondertitel:

"Als we met pensioen gaan, worden we beroeps!"

Download de Tourneelijst 2008-2009

CD en BOEKJE

IvodeWijs pieter thumb2006
Pieter Nieuwint dicht en zingt

Een CD met 20 liedjes uit Literair Variété en Literair Varié2 vergezeld van een boekje met light verse, ingeleid door Ivo de Wijs

Verkrijgbaar bij optredens en o.a. via de website www.theaterboekwinkel.nl