Literair Variété

IvodeWijs LiterairVarieteHieronder een beginselverklaring uit 1997:

Van 1965 tot en met 1979 maakten Ivo en Pieter deel uit van het Kabaret Ivo de Wijs, een gezelschap dat vier professionele programma's maakte en zes langspeelplaten (inmiddels gecompileerd op de CD "Terug naar de wortels"). In 1980 viel het KIdW uit elkaar: Ivo ging schrijven voor het theater en presenteren bij de radio, Pieter ging promoveren en werd (als Dr. Pieter) docent aan de Katholieke Universiteit Brabant.

Het bloed kruipt waar het eerder gekropen heeft: goeddeels los van elkaar zijn Ivo en Pieter het podium trouw gebleven. Ivo geeft lezingen en voorlezingen, Pieter treedt op met liedjes van eigen makelij. Af en toe vervlechten zij hun repertoire tot een Literair Variété met raadselrijmen, oogrijmen en stuntrijmen (door Ivo), nieuwe gezangen en gloedvol pianospel (door Pieter) en een enkel nostalgisch duet.

De incidentele voorstellingen Ivo en Pieter vormen geen nieuwe cabaretstart en al helemaal geen mistroostige terugblik. Ze zijn een liefderijk en vreugdevol eerbewijs aan het gesproken en gezongen woord.

(IdW)